Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire

de bucatarasa in Dulciuri, 10 Iun 2024 | 3393 vizualizari

 

Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire
Gogosile cu lingura sunt un desert traditional indragit in multe culturi, apreciat pentru simplitatea si rapiditatea cu care poate fi pregatit. Aceste gogosi pufoase si aromate sunt perfecte pentru a satisface pofta de ceva dulce in orice moment al zilei, fie ca este vorba despre un mic dejun indulgent, o gustare rapida sau un desert de weekend.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire
  • 2 oua
  • 200 g iaurt (de preferat iaurt grecesc)
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 1 praf de sare
  • Ulei pentru prajit
  • Zahar pudra pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire:

Cum se prepara Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire

Pregatirea aluatului:
    Intr-un bol mare, bate ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se omogenizeaza bine.
    Adauga iaurtul si amesteca bine pana se incorporeaza.
    Intr-un alt bol, amesteca faina cu praful de copt si sarea.
    Adauga treptat amestecul de faina in bolul cu oua si iaurt, amestecand continuu pana obtii un aluat omogen. Aluatul va avea o consistenta groasa, dar moale.

Prajirea gogosilor:
    Incinge uleiul intr-o tigaie adanca sau intr-un vas pentru prajit la foc mediu. Asigura-te ca uleiul este suficient de fierbinte (poti testa cu o mica picatura de aluat; daca sfaraie si se ridica la suprafata, uleiul este gata).
    Cu ajutorul a doua linguri, ia portii de aluat si toarna-le in uleiul fierbinte. Foloseste o lingura pentru a modela aluatul in forma de gogosi mici.
    Prajeste gogosile pana devin aurii si crocante, intorcandu-le ocazional pentru a se rumeni uniform pe toate partile. Acest proces ar trebui sa dureze aproximativ 3-4 minute pentru fiecare runda de gogosi.
    Scoate gogosile prajite cu o spumiera si pune-le pe o farfurie tapetata cu servetele de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Servirea:
    Dupa ce s-au racit putin, presara zahar pudra deasupra gogosilor.
    Serveste-le calde sau la temperatura camerei, alaturi de un lemon ice tea sau un ice frappe. Recomandam si cornulete fragede

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

- Andreea - 1

13.06.2024, 13:53

Trebuiesc încercate!!!

Panacris 1

20.06.2024, 12:04

Rocsi 1

22.06.2024, 21:28

Sunt delicioase aceste gogosi! Le mai fac si eu din cand in cand!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie