Desert macarons cu nuca, ciocolata si rom

de katty in Dulciuri, 26 Dec 2020 | 4691 vizualizari

 

De mult imi doream sa fac macarons, dar cum sunt alergica la migdale nu prea imi venea sa ma apuc. Am gasit de curand o reteta cu nuca in loc de migdale, pe care am adaptat-o imediat.Nu sunt ei  perfecti, au multe defecte, dar sunt mandra de ei.Au un gust divin.
Retete festive de iarna

 

INGREDIENTE

  • 150 gr albus
  • 190 gr zahar tos cu granulatie mica
  • 190 gr zahar pudra
  • 200 gr nuca macinata
  • 15 gr cacao neagra
  • un praf de sare
  • rom
  • crema(200 gr ciocolata neagra, 200 ml frisca lichida, rom)
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert macarons cu nuca, ciocolata si rom:

Intr-un castron batem albusurile cu sarea si zaharul tos pana cand bezeaua este ferma si nu se mai simte zaharul tos cand frecam putina compozitie intre doua degete. Adaugam romul.

Samburii de nuca ii prajim putin intr-o tigaie pana se usuca bine, avand grija sa nu ii ardem. Ii macinam fin dupa ce s-au racit.

Amestecam nuca macinata cu zaharul pudra si cacao. Punem peste bezea si amestecam cu o spatula pana se incorporeaza bine si amestecul  se inmoaie.

Cu ajutorul unui pos cu capat rotund punem compozitie in tava, pe hartie de copt,  pastrand distanta intre ele. Luam tava de ambele parti si dam cu ea in masa pana gramajoarele de compozitie se intind si ies bulele de aer. Tinem tava la temperatura camerei inca vreo 15 minute pana se mai usuca

Punem tava la cuptor la 150 de grade C, pentru aproximativ 15 minute. Scoatem tava si lasam sa se raceasca in tava, pe hartie de copt. Lasam prajiturelele sa se raceasca, dupa care cautam sa imperechem cate 2 care au aceeasi dimensiune.

Pentru crema punem la foc frisca si ciocolata rupta bucati. Lasam sa se infierbante frisca, apoi dam jos si amestecam energic pana ciocolata se topeste. Adaugam romul si lasam sa se raceasca bine. Cu posul cu acelasi dui rotund punem crema racita pe unul dintre macarons, apoi il asezam pe celalalt.Lucram cu atentie caci macaronsii sunt foarte fragezi si se sfarama usor.

TIPS-URI

1

lucrati cu atentie deoarece se sfarama foarte usor

2

crema trebuie sa fie foarte bine racita

3

nu incercati sa ii desprindeti de pe hartia de copt inainte de a se raci complet.

4

puneti crema suficienta pe macarons, astfel incat atunci cand il puneti pe cel de al doilea crema sa se intinda spre margine si sa se vada frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert macarons cu nuca, ciocolata si rom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Carpati, cu foi si crema delicioasa