Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei :)
1. Pune la fiert cartofii curatati si lasa-i sa se raceasca.
2. Zdrobeste bine biscuitii cu un facalet sau intr-un robot de bucatarie. Topeste un pic untul intr-o tigaie si apoi adauga biscuitii, 50 gr zahar si 1 lingurita de scortisoara si lasa-le pe foc pana se caramelizeaza, amestecand din cand in cand. Scoate compozitia intr-un castron si lasa-o sa se raceasca.
3. Scoate samburii prunelor, dar nu le taia de tot, sa nu se desfaca. Pune in ele un pic de zahar amestecat cu 1 lingurita de scortisoara si lasa-le la scurs.
4. Da cartofii pe o razatoare cu ochiuri mari si pune peste ei grisul, faina, zaharul vanilat, oul si un praf de sare. Amesteca pana obtii un aluat omogen.
5. Dupa ce prunele s-au scurs, ia cate o mana de aluat si pune in mijlocul ei o pruna. Impatureste usor si formeaza galustele. Procedeaza la fel si cu celelalte prune.
6. Intr-o oala cu minim 2 L de apa fierbinte si putina sare, pune galustele la fiert. Sunt gata cand se ridica la suprafata.
7. Cand s-au ridicat, scoate-le si da-le prin amestecul fin de biscuit. Lasa-le sa se raceasca si apoi le poti manca.
Pofta buna!
1
In loc de biscuiti, se poate folosi si pesmet.