Ceafa de porc in sos de rosii si usturoi

de Bya Ralu in Porc, 15 Aug 2014 | 8831 vizualizari

 

Neavand cuptor am facut la cuptor cu halogen,a iesit tare bun

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de ceafa de porc
  • 2 cepe mici rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cutie de rosii cuburi in bulion

Pentru marinarea carnii:

  • ulei de masline
  • 50 ml vin rosu
  • vegeta
  • piper alb
  • curcuma
  • boia dulce
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc in sos de rosii si usturoi:

Peste carne de pun condimentele,uleiul de masline si vinul rosu.Se lasa la marinat 24 ore in frigider intr-un vas acoperit.

Intr-o tigaie punem bucatiile de carne cateva minute pe fiecare parte.

Se scot se pun intr-o tava ,se pune putina apa si se dau la cuptor la 200 de grade pentru 20 minute.

In tigaia in carne am prajit carnea punem putin ulei de masline,ceapa rosie taiat solzisori,sosul de la marinare carnii si rosiile cuburi.Se acopera cu un capac si se lasa putin pe foc.

Sosul format se pune cu grija peste carnea din cuptor si se lasa cam inca 20 minute.

Spre final se adauga usturoiul taiat marunt,se mai lasa inca 10-15 minute pana cand carnea este facuta bine.Daca este nevoie se completeaza cu putina apa.

Se serveste cu garnitura de cous-cous si muraturi

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc in sos de rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coaste si carnati in sos de rosii cu pilaf de orez