Pentru foi:
Pentru crema:
Pentru glazura si decor:
Caramelizam 1 pahar de zahar intr-o cratita la foc mic, adaugam laptele si lasam sa se topeasca tot zaharul caramelizat.
Dam cratita deoparte, lasam sa se raceasca,apoi punem bicarbonatul.
Mixam 3 galbenusuri cu 1 pahar de zahar pana isi dubleaza volumul.
Adaugam in fir subtire uleiul, obtinem un amestec asemanator maionezei.
Unim cele doua compozitii, incorporam faina alba cat cuprinde si framantam un aluat elastic pe care-l impartim in 4 parti egale.
Lasam aluatul cca 30 minute la rece,apoi intindem pe masa de lucru infainata foi de marimea unei tavi, ungem tava cu ulei si coacem foile pe rand pe dosul tavii la temperatura medie (165-170 grade) pana se rumenesc frumos. Inainte de coacere, foile se impung din loc in loc cu furculita.
Crema se prepara astfel:
-Margarina, la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra; adaugam pe rand galbenusurile si mixam la viteza mare.
-Batem spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul vanilat.
-Peste galbenusurile frecate cu margarina punem cate 2-3 linguri de albusuri si una de nuca macinata, pana incorporam toate cantitatile (amestecam cu o lingura de lemn)
Asamblarea consta in umplerea foilor cu crema in trei straturi iar deasupra intindem glazura obtinuta din topirea ciocolatei in 5 linguri de lapte la foc mic.
Presaram bombonele colorate din zahar, lasam prajitura deoparte in camara pana a doua zi cand portionam si servim.
Pofta buna!