Tort cu crema de nuca

de ianculubita in Torturi, 12 Dec 2013 | 7587 vizualizari

 

Dragilor,pentru azi nu va las meniu pentru masa de pranz,vin cu un delicios tort facut pentru o buna prietena la implinirea anilor.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 2oua
  • 2cani cu zahar
  • 3cani faina
  • 2linguri unt
  • 1praf de copt
  • 1cana cu lapte
  • CREMA
  • 1pachet unt
  • 200g nuca macinata
  • 100g zahar
  • 200ml cafea preparata
  • 2-3linguri cacao
  • 50g stafide
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de nuca:

Ouale frecate cu zahar,unt pana rezulta o crema fina,adaugam faina amestecata cu praful de copt si laptele caldut intercalat;

turnam compozitia in forma unsa si tapetata si lasam la cuptor 30-40min,facand testul cu scobitoarea

Pentru crema - intr-un vas pe foc punem cafeaua,nuca,cacao si stafidele,amestecam sa se omogenizeze apoi dam deoparte sa se raceasca bine;intr-un vas facem o crema fina din unt si zahar apoi adaugam usor nuca;

Blatul racit,taiat,insiropat cu orice fel de sirop,punem crema intre foi,pe margini punem sticuri de ciocolata,ornam deasupra cu zahar pudra si cocos apoi il lasam la frigider pana in momentul servirii

TIPS-URI

1

daca folositi sabloane la torturi,folositi-le la sfarsit altfel patiti ca mine,mi s-a topit zaharul

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baked Alaska-2