Prajitura "Merisor"

de Merisor in Prajituri, 2 Iul 2013 | 20228 vizualizari

 

Ma gandeam s-o denumesc "Merisor" ca am pus merisoare, asta pentru ca nu mai aveam stafide si am gasit o punguta cu merisoare deshidratate.
Tare buna a iesit si cu merisoare!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 4 oua
  • 500 gr iaurt Cremosso de la Danone
  • 10 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • sare
  • esenta de lamaie
  • 400 gr faina
  • 1 plic praf de copt
Pentru umplutura:
  • 400 gr branza dulce
  • 2 oua
  • 2 linguri cu varf gris
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 gr merisoare deshidratate
  • sare
  • esenta de lamaie
Pentru ornat:
  • 12 caise taiate jumatati
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Merisor":

Ador aluaturile cu iaurt sau smantana, au alta textura decat cele de pandispan!

Intr-un bol, batem ouale intregi(dar fara coji, bineanteles), adaugam zaharul apoi uleiul si batem in continuare pana nu se mai simte zaharul.

In iaurt adaugam praful de copt si amestecam, apoi il incorporam in compozitia cu oua, punem putina sare si esenta de lamaie si adaugam treptat faina.

Trebuie sa iasa o compozitie groasa ca la chec, dar nu va fi asa pufoasa, insa va creste frumos la cuptor.

Branza o amestecam cu zaharul, esenta, grisul si merisoarele, apoi incorporam cele doua oua.

Tapetam o tava de 24/36 cm cu hartie de copt, punem 3/4 din aluat si dam la cuptor pentru 15 minute la 180 grade, apoi scoatem tava, asezam branza deasupra aluatului, punem jumatatile de caise astfel incat fiecarei portii de prajitura sa ii revina o jumatate de caisa si turnam restul de aluat printre caise cu ajutorul unei linguri.Putem sa punem intai aluatul, apoi sa asezam caisele, dar eu am vrut sa infig caisele putin in branza.

Dam din nou la cuptor pentru 20 minute pana se rumeneste deasupra, frumos.

 Este foarte aromata si buna!

TIPS-URI

1

Se pot inlocui caisele cu piersici, nectarine sau chiar prune.

2

Cantitatea de gris in branza se pune in functie de consistenta branzei, daca este mai zemoasa se va pune mai mult.

3

Merisoarele se pot inlocui cu stafide, visine, cirese.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Merisor"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu caise