Reteta vine din bucataria italiana si este un fel de paine plata, ca un fel de pizza, dar cu un aluat mai gros, cu umplutura usoara de legume innobilate cu ierburi si uleiuri aromatice. Ce poate fi mai simplu si mai delicios????
Aluatul a fost facut in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus.
Lasam masina sa-si faca treaba, sa framante aluatul si sa-l dospesca daca nu va grabiti. Daca doriti sa urgentati reteta, scoateti aluatul intr-un castron sau nu, il puneti la loc caldut (eu am pus cuva de la masina de paine pe calorifer), acoperiti cu prosop de bucatarie si lasati la dospit pt 15-20 minute.
Un sfert din aluat (sau mai mult daca este nevoie) il intindeti pe masa de lucru dandu-i o forma rotunda si puneti aluatul intr-o forma rotunda, de tarte am folosit eu, unsa cu putin ulei de masline.
Peste aluat puneti rosii uscate si capere, le impingeti usor cu degetul in aluat, presarti deasupra putin piper si ulei din borcanul de rosii uscate. Lasati aluatul sa mai creasca inca 10-15 minute, dati tava la cuptorul incins la 170-180 grade pt 20 minute, pana devine rumena.
Scoateti tava, presarati cascavalul si mai dati la cuptorul incins pt inca 2 minute, doar sa se topeasca cascavalul.
Noi am servit focaccia calda, la cina, cu o cana de ceai. Pofta buna!!!
1
pentru un plus de aroma folositi plante aromatice gen rozmarin, busuioc...