Paine impletita elvetiana

de Miha in Piine, 26 Mar 2010 | 8209 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou
  • 80 g unt
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus + 2 lingurite lapte
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita elvetiana:

In cuva masinii de paine punem faina, drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar, untul topit, oul batut si restul de lapte caldut. Dupa ce ingredientele s-au amestecat bine punem si sarea si lasam la dospit.

Rasturnam aluatul pe blatul de lucru ( eu am pus putina faina, dar merge si fara) si-l impartim in 2 parti, pe care le vom intinde sub forma de rulou, de cca 60 cm lungime.

Asezam rulourile unul peste altul, sub forma de cruce. Cel de dedesupt il incrucisam peste cel de deasupra, apoi la fel cu celalalt. Sper ca schita si pozele sa fie mai explicite. Eu am exersat cu niste plastilina de la copii inainte. :)) Bine...asta nu m-a impedicat sa o desfac de vreo 2 ori pana sa-mi iasa cum trebuie. :))

Punem aluatul impletit in tava unsa cu ulei si lasam la crescut pentru jumatate de ora. Ungem cu galbenusul desfacut cu lapte si dam la cuptorul incins la foc mediu pana se rumeneste.

O paine tare buna si pufoasa tocmai din Elvetia de la cuscra Danelutza. :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita elvetiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ionix 1

01.04.2010, 20:57

hai c-o fac si eu maine... daca tot m-am aras toata ce mai conteaza inc-odata... duc una la soacra-mea daca nu-i place dau vina pe tine

Miha 1

03.04.2010, 01:27

Cu ce te-ai ars Ionixule?

adry88 1

08.05.2011, 16:14

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melci cu branza si chimen