Tortellini cu sunca si rosii uscate

de mihaelar63 in Tortellini, 5 Iul 2021 | 4679 vizualizari

 

 Pofta de tortellini !!! Se stie ca sunt fan tortellini. Imi plac textura lor de paste facute in casa  Paste nu am mai mancat de vreo luna. Zic ca no fi foc daca gustam o portioara :D

 

INGREDIENTE

  • 250 gr tortellini cu prosciuto
  • 200 gr sunca de Praga
  • 150 gr rosii uscate cu ierburi si seminte de floarea soarelui
  • 100 gr masline verzi Manzanilla
  • 50 ml ulei masline
  • sare
  • piper negru macinat
  • busuioc verde tamaiat cu frunzulite mici
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini cu sunca si rosii uscate:

  1. Tortellini se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat. Daca-l depasiti pastele se inmoaie prea tare si se rup.
  2. Sunca de Praga se taie cubulete.
  3. Se soteaza in ulei de masline sunca si rosiile taiate fasii pana cand uleiul incepe sa prinda culoare.
  4. Amestecati sunca si rosiile prajite cu tortellini fiert si strecurat de lichid. Piparati.
  5. Decorati cu masline verzi.
  6. Maslinele verzi Manzanilla sunt o varietate spaniola de masline verzi de calitate superioara .Daca gasiti undeva sa le incercati. Va garantez ca nu veti regreta.
  7. La sfarsit presarati pe deasupra busuioc verde pentru o nota de prospetime.
  8.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Rosiile uscate sunt cu un gust grozav dulce -acrisor. Semintele de floarea soarelui usor crocante dar bine hidratate dau un contrast bun de textura .Maslinele verzi Manzanilla sunt o varietate spaniola de masline verzi de calitate superioara .daca gasiti undeva sa le incercati . Va garantez ca nu veti regreta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu sunca si rosii uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]