Dulceata de piersici

de reisnaor_2006 in Dulceata / Gem, 23 Sep 2016 | 5363 vizualizari

 

Un deliciu pe care il pregatesc cu mare drag.Este buna la clatite, prajituri sau pentru un mic dejun alaturi de o cana cu lapte.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de piersici
  • 1 - 1,200 kg de zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de piersici:

      Am spalat piersicile foarte bine dupa ce le-am tinut 30 de minute in apa,am indepartat puful de pe ele cu ajutorul unui prosop mai aspru.Am taiat piersicile si am scos samburii.Intr-un vas am adaugat piersicile taiate felii mai mari si am presarat zaharul peste ele.Le-am lasat la frigider pana a doua zi.

       Intr-o cratita incapatoare am adaugat piersicile impreuna cu zeama lasata peste noapte si am lasat sa fiarba la foc potrivit.Trebuie amestecat din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul cratitei.Cu ajutorul unei spumiere indepartati spuma formata de cate ori este nevoie.Cand este aproape gata adaugam zeama de la lamaie si mai lasam sa fiarba putin.

        Punem dulceata calda in borcane sterilizate si le asezam dupa aceea intr-o patura groasa sa se raceasca pana a doua zi cand le depozitam in pivnita,un loc racoros.

       

TIPS-URI

1

Se ia cu o lingura dulceata si se pune pe o farfurie,daca nu curge inseamna ca dulceata este facuta.

2

daca nu le lasti la frigider pana a doua zi puneti intr-o cratita zaharul si 400 ml de apa si lasati sa de-a siropul in cateva clocote avand grija sa nu se zahariseasca.

3

in loc de zahar puteti folosi 300 gr de indulcitor natural Green Sugar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

24.09.2016, 19:09

Este foarte buna si aromata!

RuxyRux 1

25.09.2016, 23:01

Ce deliciu! Cred ca a papat Ana Maria cu pofta

mihaelar63 1

29.09.2016, 23:18

Intr-o seara de iarna va aminti de aroma verii impachetat intr-o clatita

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici (multicooker)