Dulceata de piersici

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 21 Iun 2016 | 4880 vizualizari

 

Zilele trecute am cumparat niste piersici foarte gustoase, pe care le-am facut dulceata. Veti vedea ca eu la dulceturile mele folosesc cantitati scazute de zahar pentru ca nu imi plac foarte dulci. In plus, produsul final o sa iasa mai inchis la culoare, dar asta nu ma deranjeaza. 

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg piersici;
  • 1 kg zahar;
  • 3 pahare apa
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de piersici:

Se spala si se curata piersicile. Mi-au ramas aprox 1.5 kg piersici, care se taie in bucati mai mici. Eu am folosit 1 kg de zahar. Gustati-le inainte si adaugati zahar dupa cat le vreti de dulci.

Se pun pe foc intr-o cratita mare apa cu zaharul, iar cand incepe sa fiarba, se adauga fructele. Astfel, se fierb la foc mic, se amesteca mereu, sa nu se lipeasca si se ia spuma la nevoie. Imi place cand siropul capata culoarea rozulie iar piersicile plutesc galbene

Pentru ca eu folosesc cantitati scazute de zahar si apa, timpul de fierbere e mai mare, iar dulceata va fi mai inchisa la culoare, dar asta nu ma deranjeaza.

Cand incepe sa se lege siropul, incepem sa testam :) Punem o picatura din siropul de la dulceata pe o farfurioara, iar daca picatura nu curge, atunci dulceata este gata.

Cand se raceste, se pune in borcanele pregatite dinainte si se eticheteaza. Nu am folosit conservanti, fiind dulceturi de vara, trebuie pastrate la rece si consumate repede.

Am obtinut 5 borcane (din cele de 400 g) de dulceata.

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/06/dulceata-de-piersici.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici (multicooker)