Am vrut neaparat sa fac cateva borcanele din aceasta delicioasa dulceata, inainte de a pleca in vacanta si asta doar de frica ca nu voi mai gasi cirese la intoarcere. Si am reusit !
Serviti va rog, e fara conservanti !
Am spalat si am scos samburii de la cirese, apoi le-am pus intr-o oala bine spalata. Peste cirese, am adaugat zaharul le-am amestecat bine, am pus capacul si le-am lasat la frigider de seara pana dimineata. A doua zi le-am amestecat si le-am pus sa fiarba in cuptor, fara capac, timp de 2h. In ultimele 15’ de fiert, am adaugat zeama de lamaie, apoi asa fierbinte am pus-o in borcane. Pe fiecare borcan am pus o bucatica de celofan ud si am infiletat bine capacul. Am tinut aprox.15’, borcanele cu capacul in jos, dupa care le-am intors si le-am lasat sa se raceasca, fara sa le mai pun in paturi la sterilizat.
Cand s-au racit, le-am cosmetizat si etichetat, dupa care le-am asezat frumusel pe raft in camara.
Pofta buna!