Dulceata de afine

de silvi0ara in Dulceata / Gem, 12 Sep 2010 | 5781 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg afine de padure  
  • 2 kg zahar  
  • 1 baton vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat  
  • zeama de la o lamaie  
  • 1 lingurita unt  
  • 1 l apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de afine:

Se spala si se curata afinele de codite .Se ia o oala mai mare si cu fundul mai gros(dar atentie trebuie pusa pe flacara o tabla mai groasa,nu este bine ca oala sa fie pusa direct pe flacara,asa impiedicam dulceata sa se lipeasca) in care se pregateste siropul din zahar, vanilie si 1l apa, cand incepe sa se lege siropul, se pun afinele. Se fierb la foc mare la incepu.,Cand incepe sa fiarba se adauga zeama de lamaie,batonul de vanilie si bucatica de unt.(untul are proprietatea de a impiedica dulceta sa faca acea spuna)Se fierbe la foc mare circa 30 de minute,apoi se reduce flacara si se mai tine pe foc mic pana se leaga bine siropul.Daca va place mai moale puteti reduce timpul de fierbere.Se toarna fierninte in borcane,se pun capacele.Intre timp incalzim cuptorul la temperatura mare,micsoram la minim flacara si bagam borcanele in cuptor si le lai lasam asa cu focul mic pentru 15 minute.Stingem flacara si le lasam in cuptor pana se racesc.Apoi le punem la camara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

nadina73 1

12.09.2010, 23:39

silvioara ce draga imi esti ,mai ales can am vazut"mintenas" si eu mai folosesc uneori cuvantu,este o vorba ardeleneasca din cate stiu

dentistutza 1

14.09.2010, 17:21

ce buuuuna ti-a iesit!!!!

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 00:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de rabarbar