Dulceata de smochine

de dantes in Dulceata / Gem, 6 Sep 2017 | 5487 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg.smochine
  • 500 g zahar
  • 1 lamaie
  • 150 ml.apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de smochine:

Se spala smochinele si le taiem in doua daca sunt mari in patru.

Se pune zaharul la fiert impreuna cu apa si cand incepe sa clocoteasca adaugam smochinee si le lasam sa fiarba la foc mic cam 40 de minute si facem proba scotind putina dulceata pe o farfurie sa vedem daca se incheaga, daca este gata adaugam sucul de la o lamaie.

Se toarna dulceata in borcane si se pastreaza la loc cald cu capacul in jos pana se racesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Valclaudia 1

08.09.2017, 05:28

cred ca e deosebita!

kytz 1

08.09.2017, 10:25

Deosebit de bună!

elucubratiiculinare 1

14.09.2017, 08:21

trebuie sa fie deosebita

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gemul de caise, vis de vară pentru iarnă