Tortul la mine e ca si placinta cu mere se face pe repede inainte.......Mami nu faci si tu un tort cum imi place mie ,cu blat de nuca,crema de vanilie si crema de ciocolata...deci cam astea au fost spuse....Ce nu face leoaica pentru leusor.....
Blat:
Albusurile le batem bine cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam bine,sa stea tare albusurile.Adaugam galbenusurile unul cate unul si omogenizam,apoi faina si nuca macinata.Ungem o forma de tort (23 cm) cu margarina si o tapetam cu faina,adaugam compozitia si bagam la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit dupa care se taie in 4.
Sirop:
Caramelizam zaharul ,peste el adaugam apa si lasam la fiert pana se topeste zaharul.Lasam sa se raceasca.
Crema de vanilie:
Intr-un castron punem continutul plicului,adaugam zaharul,laptele,smantana si mixam pana obtinem o crema spumoasa.
Crema de ciocolata:
Intr-un castron punem continutul plicului,adaugam zaharul ,laptele, smantana si mixam pana obtinem o crema spumoasa.
Asamblare:
Blatul taiat in 4.Punem prima foaie de blat,o insiropam,adaugam crema de ciocolata,foaia a doua ,insiropata,crema de vanilie,foaia a treia,insiropata,crema de ciocolata si ultima foaie insiropata si apoi crema de vanilie cu care imbracam tot tortuletul.Ornam cu crema ciocolata,sos de ciocolata si nuca macinata.
E mai bun a doua zi,dar cum nu se exista rabdare in vocabular,il taiem si il mancam,ca de aia l-am facut.....
1
blatul se taie mai bine daca e facut cu o zi inainte..