Tort cu mere a la Cori

de simona72 in Torturi, 11 Ian 2015 | 10493 vizualizari

 

Prajitura este cam mult modificata, motiv pentru care va las si linkul cu reteta Corinei http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-mere-nuci-si-gris-67434.html
Am curatat merele si sau crapat in timp ce le scoteam casuta cu samburi, asa ca am renuntat sa pun nuca. Si cand sa fac blatul am vazut ca am numai 2 oua in frigider, asa ca am procedat in alt mod la prepararea blatului..Oricum, prajitura este tare buna, exact pe gustul meu...

 

INGREDIENTE

  • 120 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 500 gr branza slaba de vaci
  • 80 gr gris
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 1 lingura praf de copt
  • sucul de la 1/2 portocala
  • 1 praf de sare
  • 7 mere
  • 1 borcanel mic de smochine in miere(4 smochine)
  • 1 lingurita unt pt uns tava
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere a la Cori:

Se curata merele de coaja, se scobesc si se scaote casuta cu samburi. Mie mi sau crapat cateva mere si le-am prins cu scobitori. Am pregatit o tava cu inel detasabil pentru tort. Am captusit fundul tavii cu fartie de copt, iar marginile le-am uns cu unt. Am asezat merele in tava, iar in mijloc am pus felii de smochine si am picurat peste mere din mierea in care au stat smochinele. Am dat tava la cuptor la 170 grade pentru 10 minute.

Untul moale la temperatura camerei, l-am mixat cu un praf de sare si zaharul. Am adaugat treptat cate un ou mixand dupa fiecare ou pana la incorporarea completa. Am adaugat esenta de vanilie si cate 2 linguri de branza, mixand dupa fiecare. Am adaugat grisul, amidonul si praful de copt stins in sucul de portocala. Dupa fiecare ingredient adaugat am mixat pana la incorporare. Am pus aluatul peste merele din tava, am scos scobitorile, am batut putin tava de masa pentru a se aseza aluatul si am dat tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 15 minute. Am redus focul la 150 grade si am mai lasat inca 30 minute la cuptor. Am umezit o bucata de hartie de copt,am asezat-o peste tort si am mai dat tava la cuptor pentru inca 15-20 minute. Lasati sa se raceasca, portionati si serviti. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

din cojile de la mere am facut un ceai cu care am servit tortul: apa, coji de mere, 1 baton scortisoara, 3-4 cuisoare, 1 anason stelat, se fierb pentru 2-3 minute...serviti ceaiul cu miere si felie de portocala

2

pudrati cu zahar pudra pentru un aspect mai frumos

3

tava a avut diametrul de 26 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere a la Cori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (24)

MOKUSKA 1

12.01.2015, 10:25

acum chiar as manca o feli

Rocsi 1

12.01.2015, 10:53

Super, super bun. Imi place mult!

Corinuta 1

11.04.2017, 00:25

Ce tort fain ti-a iesit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere intregi, pandispan si dulceata de mure