Prajitura este cam mult modificata, motiv pentru care va las si linkul cu reteta Corinei http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-mere-nuci-si-gris-67434.html
Am curatat merele si sau crapat in timp ce le scoteam casuta cu samburi, asa ca am renuntat sa pun nuca. Si cand sa fac blatul am vazut ca am numai 2 oua in frigider, asa ca am procedat in alt mod la prepararea blatului..Oricum, prajitura este tare buna, exact pe gustul meu...
Se curata merele de coaja, se scobesc si se scaote casuta cu samburi. Mie mi sau crapat cateva mere si le-am prins cu scobitori. Am pregatit o tava cu inel detasabil pentru tort. Am captusit fundul tavii cu fartie de copt, iar marginile le-am uns cu unt. Am asezat merele in tava, iar in mijloc am pus felii de smochine si am picurat peste mere din mierea in care au stat smochinele. Am dat tava la cuptor la 170 grade pentru 10 minute.
Untul moale la temperatura camerei, l-am mixat cu un praf de sare si zaharul. Am adaugat treptat cate un ou mixand dupa fiecare ou pana la incorporarea completa. Am adaugat esenta de vanilie si cate 2 linguri de branza, mixand dupa fiecare. Am adaugat grisul, amidonul si praful de copt stins in sucul de portocala. Dupa fiecare ingredient adaugat am mixat pana la incorporare. Am pus aluatul peste merele din tava, am scos scobitorile, am batut putin tava de masa pentru a se aseza aluatul si am dat tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 15 minute. Am redus focul la 150 grade si am mai lasat inca 30 minute la cuptor. Am umezit o bucata de hartie de copt,am asezat-o peste tort si am mai dat tava la cuptor pentru inca 15-20 minute. Lasati sa se raceasca, portionati si serviti. Sa va fie de folos!!
1
din cojile de la mere am facut un ceai cu care am servit tortul: apa, coji de mere, 1 baton scortisoara, 3-4 cuisoare, 1 anason stelat, se fierb pentru 2-3 minute...serviti ceaiul cu miere si felie de portocala
2
pudrati cu zahar pudra pentru un aspect mai frumos
3
tava a avut diametrul de 26 cm