Azi am pregatit o tarta rustica cu gem de fructe de padure, cu un aluat atat de fraged ca ti se topeste in gura. Si cum imi place mereu sa ma joc cu retetele, am combinat faina alba cu faina de migdale, putin mai sanatoasa decat cea alba.
Cum se face crusta pentru tarta:
Amesteca untul cu zaharul pudra si praful de sare. Adauga oul, apoi incorporeaza faina alba, faina de migdale si alunele tocate.
Formeaza o bila din aluat, pune-l in folie alimentara si pune-l la frigider pt 1 ora.
Pregateste tava pt tarta: tapeteaz-o cu hartie de copt.
Preincalzeste cuptorul la 170 grade.
Infaineaza masa. Din 2/3 din aluat intinde o foaie subtire, apoi aranjeaz-o in tava.
Tips: eu am intins foaia direct pe hartia de copt si mi-a fost mult mai usor sa o aranjez in tava.
Pune un strat generos de gem si niveleaza.
Din restul aluatului pregateste grilajul pt tarta rustica.
Intinde o foaie, taie fasii din ea si aranjeaza-le suprapuse peste gemul de fructe de padure. Cum aluatul e unul foarte fraged, are tendinta de a se rupe usor, asa ca am montat grilajul din bucati. Daca ti se intampla si tie, nu-ti fa griji, tarta nu e mai putin gustoasa si nici estetic nu mi se pare ca are de pierdut. Pana la urma e o tarta rustica. ;)
Da tarta la cuptor pentru 40 minute sau pana aluatul se rumeneste usor.
Lasa tarta rustica la racit, apoi presara zahar pudra pe deasupra.