Desert tarta rustica cu gem de fructe de padure

de Bucataras in Dulciuri, 10 Sep 2020 | 3062 vizualizari

 

Azi am pregatit o tarta rustica cu gem de fructe de padure, cu un aluat atat de fraged ca ti se topeste in gura. Si cum imi place mereu sa ma joc cu retetele, am combinat faina alba cu faina de migdale, putin mai sanatoasa decat cea alba. 

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina alba
  • 100 g faina de migdale
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 50 g zahar brun pudra
  • 50 g alune de padure prajite si tocate
  • 1 praf de sare
  • 300 g gem de fructe de padure
  • Zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta rustica cu gem de fructe de padure:

Cum se face crusta pentru tarta:

Amesteca untul cu zaharul pudra si praful de sare. Adauga oul, apoi incorporeaza faina alba, faina de migdale si alunele tocate.

Formeaza o bila din aluat, pune-l in folie alimentara si pune-l la frigider pt 1 ora.

Pregateste tava pt tarta: tapeteaz-o cu hartie de copt.

Preincalzeste cuptorul la 170 grade.

Infaineaza masa. Din 2/3 din aluat intinde o foaie subtire, apoi aranjeaz-o in tava.

Tips: eu am intins foaia direct pe hartia de copt si mi-a fost mult mai usor sa o aranjez in tava.

Pune un strat generos de gem si niveleaza.

Din restul aluatului pregateste grilajul pt tarta rustica.

Intinde o foaie, taie fasii din ea si aranjeaza-le suprapuse peste gemul de fructe de padure. Cum aluatul e unul foarte fraged, are tendinta de a se rupe usor, asa ca am montat grilajul din bucati. Daca ti se intampla si tie, nu-ti fa griji, tarta nu e mai putin gustoasa si nici estetic nu mi se pare ca are de pierdut. Pana la urma e o tarta rustica. ;)

Da tarta la cuptor pentru 40 minute sau pana aluatul se rumeneste usor.

Lasa tarta rustica la racit, apoi presara zahar pudra pe deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta rustica cu gem de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]