Tarta rustica cu prune si gem de prune

de Bucataras Medi in Dulciuri, 5 Sep 2013 | 4769 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  • 350 g faina
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 80 g zahar
  • un praf de sare
  • 5 linguri cu apa rece

Pentru umplutura

  • 5-6 linguri cu gem de prune
  • circa 20 de prune
  • 2-3 linguri cu zahar brun (in functie de gustul fiecaruia)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf scortisoara
  • 3-4 biscuiti populari
  • 2 linguri cu alune

Mai avem nevoie de

  • unt pentru uns tava
  • faina pentru pudrat
  • zahar pentru pudrat aluatul
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu prune si gem de prune:

Toate ingredientele pentru aluat le punem in robotul de bucatarie si mixam.................obtinem un aluat compact  din care "confectionam" o bila pe care o invelim in folie alimentara si pe care o dam la frigider pentru cel putin  30 min.
Scoatem aluatul din frigider,indepartam folia alimentara ,pudram aluatul cu faina ca sa nu se lipeasca si il  intindem pe o suprafata pudrata si dansa.............hihihi........... cu faina.
Intindem o foaie de circa 1 cm grosime.Ungem o tava de tarta cu unt si cu ajutorul unui sucitor asezam aluatul in tava lasand marginile pe dinafara.Intepam din loc in loc aluatul cu ajutorul unei furculite.
Prunele se desfac in doua si se indeparteaza samburii.Asezam prunele in tava captusita cu aluat.Presaram peste prune zaharul,zaharul vanilat si scortisoara iar  la final gemul.
Rupem biscuitii bucati mici.
Maruntim alunele  cu ajutorul unui facalet(nu le facem praf le lasam bucati mai maricele)
Deasupra asezam alunele si biscuitii.
Pliem spre interior marginile aluatului peste care presaram o lingura de zahar.
Dam la cuptor pentru circa 30 min.
Lasam sa se racoreasca ,scoatem din tava ,portionam si gata.................putem servi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu prune si gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

diaconta 1

08.09.2013, 21:38

Asa Sefu' ca mi-am adus aminte zilele astea ca mi-ai ramas dator cu niste beri )))
cand le dai???

Bucataras Medi 1

09.09.2013, 10:57

multumesc tuturor pentru urari!

reisnaor_2006 1

26.10.2014, 23:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si nuca