Desert tarta cu lemon curd si crema ciocolata alba

de ioana_lupu in Dulciuri, 12 Mar 2020 | 2056 vizualizari

 

Verisoara mea, de cate ori vine in vacanta din Anglia, imi zice ca tot ce isi doreste este sa manance briose cu lemon curd :D. Ca sa fie ceva mai special, fiind si ziua ei, de data asta i-am facut tarte cu lemon curd. Au avut mare succes si acestea!
Tin sa precizez ca am cantitati pentru mai multa crema decat am pus eu la tarte, deoarece am umplut si 2 blaturi cu ce a ramas si am facut un tort. Deci, daca vreti mai putina crema, impartiti cantitatile in jumatate.

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 250 g faina
  • 125 g unt rece, direct din frigider
  • 1 ou
  • un varf cutit de sare
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2-3 linguri apa rece

Lemon Curd:

  • 3 galbenusuri
  • 90 g unt
  • 140 g zahar
  • 2 lamai (zeama+coaja)

Crema ciocolata

  • 100 g ciocolata alba
  • 50 ml smantana lichida
  • 200 g crema branza
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingurita extract vanilie
  • 6 g gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu lemon curd si crema ciocolata alba:

Aluat: Untul se taie in cuburi. In bolul mixerului se adauga acesta impreuna cu faina, sarea si zaharul. Se mixeaza si devine un aluat nisipos. Apoi se adauga oul si se mixeaza. Se adauga si apa treptat si iar se mixeaza. Devine un aluat omogen. Il infasuram in folie alimentara si il tinem in frigider pt cel putin o ora.

Dupa ce s-a racit, aluatul se aseaza pe blatul de lucru infainat. Se imparte in 8 parti egale (asa mi-a iesit mie avand forme de tarte medii). Fiecare bila se intinde cu sucitorul in strat de 5 mm grosime, apoi se aseaza foaia rezultata peste forma de tarta. Se preseaza usor cu degetele ca sa imbrace interioriul formei. Se pune foaie de copt peste fiecare tarta, iar peste foaie eu am pus fasole uscata. Se dau la frigider pentru 15 minute apoi se coc 10-15 minute in cuptorul setat in prealabil la 175 C. Dupa 10-15 minute, se indeparteaza foaia de copt cu fasolea si se mai lasa 5 minute ca sa se coaca si in interior. Se lasa sa se raceasca in tava.

Lemon curd: Se storc lamaile de zeama si se razaleste coaja. Intr-o cratita se amesteca galbenusurile cu zeama de lamaie, coaja de lamaie si zaharul. Se pune pe baie de aburi si se amesteca incontinuu pana se dizolva zaharul. Untul se taie, se adauga si se amesteca din nou pana se ingroasa, fara sa dea in clocot (10 minute). Se lasa la rece pentru cateva ore.

Crema: Punem gelatina la hidratat in 3 linguri de apa rece. Incalzim intr-o cratita 50 ml smantana. Oprim focul si adaugam ciocolata alba apoi omogenizam. Adaugam vanilia, crema de branza si amestecam din nou. Adaugam si gelatina hidratata si amestecam bine. Lasam sa se raceasca.

Punem in bolul mixerului cei 300 ml frisca lichida si o mixam pana devine ferma. Mai mixam separat, si crema rece, apoi adaugam frisca peste crema si o omogenizam cu o spatula.

In fiecare tarta se pune lemon curd, apoi crema, apoi iar lemon curd si se orneaza la final cu crema.

TIPS-URI

1

Eu am avut forme de tarte medii, pt forme mici se imparte aluatul in cate parti aveti nevoie.

2

La coacere, in loc de fasole, se poate pune orez, linte sau pietricele speciale pentru copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu lemon curd si crema ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cremes ca la Cluj