Batoane cu mac

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 25 Iun 2016 | 5541 vizualizari

 

A fost o perioada in care a luat amploare toata nebunia asta cu batoanele umplute! Eu abia acum reusesc sa scriu reteta :)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 500 gr faina
  • un cub de drojdie
  • sare dupa gust
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 gr zahar
  • 80 ml ulei

Pentru umplut ne sunt necesare:

  • 200 gr rahat sau/si
  • crema de cacao: 4 linguri cu cacao, zahar dupa gust, 2 albusuri

 Pentru uns:

  • galbenus de ou

Optional: mac  

Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu mac:

Din ingredientele date se framanta un aluat elastic, nelipicios.

Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul.

Se imparte apoi in 8 bucati egale din care se intinde cate o foaie subtire.

Fiecare foaie se umple cu bucati de rahat sau crema (obtinuta din amestecarea albusurilor cu cacao si zahar).

Se ruleaza si se unge cu galbenus de ou.

Se presara mac si se asaza intr-o tava de cuptor.

Se coc la 160 de grade pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei