Ador aceasta prajitura! Este prima data cand fac si a iesit o bunatate!
Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, iar separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu galbenusurile mixate. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor pana la incorporare. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava dimensiunea 25×30 cm, tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 180 grade. Se lasa la copt pentru cca 20 minute, pana la proba prin apasare cu degetul, sa isi revina la forma initiala.
Pregatim glazura: intr-un vas punem zaharul, untul si cacao, se amesteca bine si se pune la foc mic . Se amesteca pana incepe sa fiarba, apoi se lasa la fiert cca 3 – 5 minute pana obtinem o compozitie de consistenta unui sirop vascos. Se lasa sa se racesca apoi se adauga esenta de rom si se toarna peste blatul racit. Fiecare bucata o dam prin nuca macinata.
Pofta buna.
1
Putem folosi in loc de nuca, nuca de cocos sau alune.