Desert prajitura tavalita cu nuca

de reisnaor_2006 in Prajituri, 9 Ian 2015 | 35650 vizualizari

 

Ador aceasta prajitura! Este prima data cand fac si a iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 30 ml apa rece
  • 120 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1/2 praf de copt
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 50 gr cacao
  • 1 lingura de rom
  • nuca macinata pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura tavalita cu nuca:

Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, iar separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu galbenusurile mixate. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor pana la incorporare. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava dimensiunea 25×30 cm, tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 180 grade. Se lasa la copt pentru cca 20 minute, pana la proba prin apasare cu degetul, sa isi revina la forma initiala.

Pregatim glazura: intr-un vas punem zaharul, untul si cacao, se amesteca bine si se pune la foc mic . Se amesteca pana incepe sa fiarba, apoi se lasa la fiert cca 3 – 5 minute pana obtinem o compozitie de consistenta unui sirop vascos. Se lasa sa se racesca apoi se adauga esenta de rom si se toarna peste blatul racit. Fiecare bucata o dam prin nuca macinata.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

Putem folosi in loc de nuca, nuca de cocos sau alune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura tavalita cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tavalita