Reteta originala e cu blat de biscuiti si alor mei nu prea le place acest gen de blat. Vazand la Andreea (Bitza) un altfel de blat pentru acest gen de praji, am zis sa incerc si eu varianta asta si iata ce a iesit....
Pt. blat:
Pt. umplutura:
Am pus toate ingredientele pentru blat intr-un bol si le-am framantat bine cu mana. Am format o biluta, am invelit intr-o folie si am dat la frigider pentru 30 minute.
Intre timp, branza se amesteca cu zaharul, smantana si esenta de vanilie bine pana se omogenizeaza. Se adauga ouale pe rand, amestecandu-se bine dupa fiecare. Se ia din aceasta compozitie aprox o cana si se pune deoparte. In restul de branza se adauga ciocolata topita inainte si se amesteca bine.
Aluatul se intinde si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se inteapa cu furculita din loc in loc si se da pentru 5 minute la cuptor. Se toarna umplutura de branza cu ciocolata peste aluat, se niveleaza iar deasupra se pune cate o lingura din compozitia pastrata din loc in loc. Cu un cutit se amesteca usor circular pentru a se imbina cele doua culori.
Se da din nou la cuptor pentru 45-50 minute la 180 grade sau pana trece testul cu scobitoarea. Se serveste rece. Pofta buna!