Tocmai ce-am terminat-o, e la frigider,inca n-am taiat-o,poftiti,serviti, care doriti....
blat de biscuiti:
glazura:
crema:
Biscuitii i-am pus la robot si i-am facut faina.
Stafidele le-am pus la imuiat in apa calduta.
Am topit margarina si am pus peste praful de biscuiti,am adaugat zaharul in laptele cu cappuccino si am amestecat sa se dizolve, apoi am turnat peste biscuiti, am pus si stafidele si vanilia si am amestecat foarte bine totul.
Am pus compozitita in tava, am nivelat frumos cu mana si am lasat la rece .
Am topit 160 g ciocolata cu 70 ml lapte la microunde, am amestecat bine si am turnat peste blatul de biscuiti,am lasat la rece sa se intareasca ciocolata.
Intre timp am pregatit crema :
Am frecat galbenusurile cu esenta si 3lg zahar pana s-a topit zaharul si s-au facut spuma galbenusurile.
Am adaugat si amidonul si am amestecat .
Laptele l-am pus la foc cu 6lg zahar si o vailie si am lasat pana s-a topit zaharul si s-a infierbantat.
Am turnat apoi in fir subtitre peste galbenusuri, amestecand mereu,am pus compozitita din nou la foc pana s-a ingrosat ca o budinca.
Am luat de pe foc,am amestecat de cateva ori sa se stampere putin apoi am pus capsunile in ea si am amestecat .
Am lasat cateva minute sa nu fie foarte fierbinte, apoi am intins crema peste glazura de ciocolata.
Am topit restul de ciocolata cu restul de lapte si am mai facut putina glazura, prin care am trecut cateva capsuni pe care le-am pus deasupra, iar restul de glazura am imprastiat-o printre ele...