Cu dedicatie intarziata pentru Corina mea draga.
O delicioasa prajitura cu mousse de capsuni si arome puternice precum Amaretto,ness,ciocolata.
Se mixeaza cele 900 gr frisca.
Pentru mousse-ul de capsuni se procedeaza astfel:
Se paseaza capsunile cu furculita impreuna cu 3 linguri zahar(la blender devine prea pasata, mie imi place sa gasesc si bucati intregi)
Continutul unui plic gelatina se dizolva in 2 linguri apa rece. Se lasa cateva minute apoi se adauga 50 ml apa calduta (nu fierbinte dar nici rece) si se dilueaza gelatina.
Se toarna peste capsuni si se amesteca. Se adauga 300 gr frisca batuta si se omogenizeaza.
Tava in care am copt blatul se tapeteaza cu folie alimentara.
Se toarna mousse-ul de capsuni si se da tava la rece.
Ciocolata impreuna cu restul de frisca se pun intr-un ibric si se pun la fiert la foc mic. Se lasa pana cand ciocolata e topita si amestecul omogen.
Gelatina se dilueaza la fel ca la mousse-ul de capsuni.
Intr-un bol punem ciocolata topita ,rece, gelatina diluata, Amaretto, ness-ul si zaharul.
Amestecam.
Adaugam 300 ml frisca si omogenizam.
Scoatem tava de laf rigider, punem amestecul si nivelam cat de bine putem.
Asezam usor, deasupra, blatul .
Dam la rece pentru cel putin 2 ore.
Aseazam peste tava un platou dreptunghiular sau un fund de lemn si cu o miscare ferma rasturnam prajitura.
Mousse-ul de capsuni va fi partea superioara a prajiturii.
Vom imbraca prajitura cu restul de frisca.
Dam la rece.
Este minunata!!! Va spun pe cuvant :P