O prajitura foarte gustoasa cu cacao si gutui. Un gust de toamna.
Ador mirosul gutuilor si culoarea lor galbena, si cum nu mai e atat de cald afara si chiar ne prinde bine sa pornim putin cuptorul si sa umplem casa de arome eu zic sa gatim.
Gutuile le spalam de puf, le curatam si razuim sau taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de zahar si 100 ml apa. Punem tigaia pe foc si lasam gutuile sa se inmoaie amestecand din cand in cand. Se pot adauga arome: scortisoara, anason, vanilie etc.
Lasam deoparte sa se raceasca.
Intr-un bol spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul.
Adaugam apa, cafeaua 3 in 1 sau cafea solubila, cacao, bicarbonatul de sodiu, faina si praful de copt. Omogenizam foarte bine tot.
Intr-o tava de 30 x 25 cm, tapetata cu hartie de copt, turnam compozitia. Cu o lingura asezam gutuile si presaram deasupra samburi de nuca.
Punem tava in cuptorul incins la 180 grade C, pentru 20 minute.