Pusesem ochii pe aceasta prajitura de ceva vreme, iar acum de sarbatori am zis ca ar fi cazul sa o incerc, mai ales ca am si gustat din ea la Bengalion, de la Merisor. :X Ce sa va zic? E o minunatie de prajitura, te indragostesti de ea de la prima inghititura si nu te poti opri din mancat! :D Multumesc Merisor pentru reteta! :X >:D<
Pt. blat:
Pt. crema:
Blatul: Se prajeste nuca si se taie grosier. Se intind apoi uniform intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana se obtine o spuma ferma. Intr-un bol se amesteca nuca macinata cu pesmetul, faina si praful de copt. Se pune peste spuma in doua reprize si se amesteca pana se incorporeaza bine. Se toarna peste nucile din tava, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 15-20 de minute. Se scoate din cuptor, se aseaza un platou peste tava si se rastoarna. Se indeparteaza cu grija hartie de copt si apoi se unge cu crema de ciocolata, cat este cald, pentru a se intinde bine.
Crema: Intr-o craticioara se amesteca galbenusurile cu zaharul si laptele. Se pune craticioara pe foc mic si se amesteca in continuu pana se ingroasa compozitia. Va dura in jur de 20 de minute. Se lasa sa se raceasca crema.
Se bate frisca si se amesteca impreuna cu crema racita, putin cate putin, adaugand intre timp si zeama de lamaie. Se imparte in doua cantitati egale.
Intr-un bol se amesteca laptele cu nesquik-ul.
Jumatate din crema se intinde peste blatul uns cu crema de ciocolata. Apoi se iau biscuitii, se inmoaie in lapte si se aseaza peste crema, unul langa altul. Se intinde deasupra restul de crema, se niveleaza si se rade deasupra ciocolata amaruie. Se pastreaza la rece pana la servire.
Pofta buna!
1
Se poate presara deasupra cacao sau nuca macinata.
2
In crema puteti adauga esenta de vanilie.