Deliciosi si spornici, ideali pentru micul dejun sau pentru gustari, koulourakia sunt asemanatori la gust cu polonezii nostrii.
In laptele caldut dizolvam drojdia. Batem ouale cu plicul de zahar vanilat, lingura de zahar si plicul de praf de copt. Peste oua adaugam laptele si apoi faina si scortisoara. Framantam un aluat moale, dar nelicpicios, il acoprim cu un prosop de bucatarie si-l lasam la loc calduros 1 ora.
Impartim aluatul in 3 parti.
Intindem o parte din aluat, o ungem cu unt cu lama unui cutit si o impaturim in 3.
Taiem fasii subtiri, aprox. de 1 cm. si rasucim fasia, apoi o innodam. Punem melcisorii in tava unsa cu ulei.
Dam melcisorii la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 30-35 de min.
Cat timp stau melcisorii la cuptor, facem siropul: punem 3 cani de apa la fiert, cand fierbe dam deoparte si adaugam mierea. Puteti pune mai multa, daca doriti, dupa gustul fiecaruia.
Imediat ce scoatem melcisorii de la cuptor, turnam cu un polonic sirop deasupra lor. Ii lasam 3-4 min. sa absoarba sirop, dupa care ii intoarcem si pe partea cealalta si ii mai lasam 4-5 minute.
Pudram cu zahar pudra.
1
In loc de miere, puteti folosi o cana de zahar pentru sirop.
2
Ies aproximativ 60 de melcisori, depinde cat de groase taiati fasiile pentru innodat.