Cheesecake de vanilie sub forma de créme brûlée

de Sylvia in Dulciuri, 23 Oct 2014 | 6723 vizualizari

 

Va prezint un desert absolut minunat, simplu si minunat care reuseste sa satisfaca si gusturile cele mai exigente. Un cheese cake cremos si aromat cu pastaie de vanilie si cu o crusta crocanta de créme brûlée care desavarseste senzatiile cu fosnetul facut atunci cand il mancam si cu crusta aurie.

 

INGREDIENTE

  • pentru baza :
  • 200 grame biscuiti speculoos
  • 80 grame de unt
  • pentru umplutura:
  • 600 grame branza philadelphia
  • 200 ml de smantana grasa
  • 120 grame zahar
  • o pastaie de vanilie
  • 3 oua
  • 100 grame zahar brun pentru crusta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake de vanilie sub forma de créme brûlée:

Dincolo de forma spectaculoasa este un desert extrem de simplu de realizat , cu putina atentie si cateva sfaturi care trebuie respectate oricine poate sa il faca . 

1. Se mixeaza biscuitii cu robotul pana obtinem o pudra mai grosiera. Untul se topeste si se adauga la biscuiti amestecandu-se cu grija pana la omogenizare. Cu aceste amestec se garnisesc 8 forme individuale , eu am folosit si patrate si ovale sa compar rezultatul si am utilizat forme de inox pentru dressaj. Formele se aranjeaza ianinte de garnisire pe o tava care o sa mearga in cuptor cu hartie de copt sau foaie de silicon. Dupa ce facem baza de la cheese cake groasa cam de 1 cm dam formele la rece 30 minute. 

 2.  Se preincalzeste cuptorul la 150 de grade. 

 3. Se amesteca cu un tel rotund branza philadephia cu smantana, zaharul si semintele de vanilie  pana obtinem o compozitie cremoasa si uniforma. Adaugam apoi ouale unul cate unul amestecand bine pentru incorporarea lor completa. Cu aceasta compozitie umplem formele care au fost la frigider. 

 4. Le dam la cuptor 30 de minute la 150 de grade apoi le mai lasam o ora dupa ce am stins cuptorul.  Dupa racire  se plaseaza in frigider pentru macar 12 ore. 

 5. Se scot din forme a doua zi si se adauga peste el un strat subtire de zahar brun care se caramelizeaza cu un arzator special de bucatarie / lampa de ardere cu gaz  .  Daca nu aveti acest arzator puteti sa il plasati in  cuptor sub grill  1-2 minute.  Secretul ca sa reusiti o scoatere din forme perfecta este sa treceti cutitul cu  o lama fina circular prin interiorul inelului de inox si apoi sa treceti arzatorul de  bucatarie cu gaz ttimp de cateva secunde circular pe exteriorul inelului, astfel datorita faptului ca se incalzeste putin inelul se extrage fara probleme. 

 

TIPS-URI

1

Secretul ca sa reusiti o scoatere din forme perfecta este sa treceti cutitul cu o lama fina circular prin interiorul inelului de inox si apoi sa treceti arzatorul de bucatarie cu gaz timp de cateva secunde circular pe exteriorul inelului, astfel datorita faptului ca se incalzeste putin inelul se extrage fara probleme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake de vanilie sub forma de créme brûlée" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:41

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere