Sunt minunate aceste gogoși cu glazură de cacao și nucă de cocos, denumite și gogoși braziliene!
Este prima dată când le prepar și chiar sunt încântată de cum au ieșit. Data viitoare voi face glazura, totuși, o idee mai puțin dulce.
Problema este că sunt puține și va trebui să le repet cât de curând, ai mei fiind mari consumatori de dulciuri.
Perfecte pentru „Picnicul bucătărașilor”!
Pregătim aluatul pentru gogoși cu glazură de cacao și nucă de cocos
Separăm gălbenușurile de albușuri, iar albușurile le punem într-o caserolă și le dăm la congelator, pentru a le folosi mai târziu.
Presărăm sare peste gălbenușuri, apoi zahărul și le mixăm până la omogenizare.
Adăugăm coaja de lămâie( Finesse Dr. Oetker), esența, apa și din nou omogenizăm compoziția.
Cernem 350 g de făină, împreună cu praful de copt și începem să le încorporăm în compoziția de gălbenușuri.
Eu am folosit mixerul până aici, apoi am răsturnat aluatul pe masa înfăinată și l-am frământat până a devenit nelipicios.
Când aluatul este nelipicios și vârtos ca cel de pâine, încorporăm untul moale.
Acoperim aluatul și îl lăsăm să se odihnească aproximativ o oră.
Preparare glazura de cacao
Glazura de cacao se prepară simplu de tot, la rece.
Pur și simplu se amestecă toate ingredientele, până la topirea zahărului.
Acum, în funcție de cacaua folosită, mai putem adăuga puțin lapte, dacă ni se pare glazura groasă.
Dar asta se va observa atunci când începem să tăvălim gogoșile prin ea.
Preparare Gogoși cu glazură de cacao și nucă de cocos
După ce se odihnește aluatul timp de o oră, formăm din el niște biluțe de mărimea unei nuci.
Le modelăm frumos frământându-le între palme, până devin rotunde și uniforme.
Punem uleiul la încins, într-un vas cu diametrul mai mic, un tuciuleț de exemplu.
Să fie baia de ulei mai înaltă.
Când este bine încins uleiul, la foc mediu, spre mare, începem să scufundăm biluțe de aluat, câte încap.
Trebuie să le lăsăm loc să se și dezvolte, deci nu înghesuim prea multe.
Când sunt preparate, gogoșelele se vor ridica la suprafața uleiului și se vor rumeni frumos.
Le scoatem cu o spumieră, pe prosoape absorbante și adăugăm altele.
Trebuie avut grijă să nu le scoatem necoapte, mai bine verificăm una să ne asigurăm că nu vom avea aluat crud în interior.
De asemeni avem grijă și la foc. Nu trebuie să fie foarte intens, pentru că gogoșile se vor rumeni prea repede, dar nici prea încet, pentru că se vor îmbiba cu ulei.
Trecem, apoi gogoșile prin glazura de cacao și imediat le tăvălim prin nuca de cocos.
Le servim alături de un ceai bun, de un iaurt, sau chiar alături de o cafea.
Nouă ne-au plăcut mult aceste gogoși cu glazură de cacao și nucă de cocos, sau gogoși braziliene, sper să vă încânte și pe voi!