Prajitura frageda cu mere - reteta delicioasa si usor de preparat

de Criss in Prajituri, 14 Iun 2016 | 47895 vizualizari

 

Stiu ca e sezonul capsunelor si al cireselor, dar eu va aduc o prajitura frageda cu mere - reteta delicioasa si usor de preparat, care pe mine ce-i drept ma duce cu gandul mai degraba la toamna decat la vara mult asteptata. Dar, pentru ca aveam niste mere cumparate de vreo doua saptamani, care deja incepeau sa devina stafidite :D si nu le mai manca nimeni, am facut o prajitura delicioasa, cu un aluat fraged care realmente se topeste in gura.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Prajitura frageda cu mere - reteta delicioasa si usor de preparat:

  • Ingrediente aluat: 
  • 550 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 1plic praf de copt
  • 250 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 2 lingura smantana
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Umplutura: 
  • 1.5 kg mere
  • 6 linguri zahar (sau dupa gust)
  • scortisoara macinata
  • 2 linguri gris
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere - reteta delicioasa si usor de preparat:

Cum se prepara Prajitura frageda cu mere - reteta delicioasa si usor de preparat:

Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si indulcitorul pudra, se adauga untul rece si se amesteca cu varfurile degetelor pana cand capata consistenta si aspectul unor firimituri. Se adauga smantana, coaja rasa de lime si galbenusurile si se framanta aluatul pana se leaga si devine o bila nelipicioasa. Se inveleste aluatul in folie si se pune in frigider o jumatate de ora. Apoi se imparte aluatul in doua parti.  

Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se storc, apoi se amesteca cu zaharul si scortisoara.

Pentru asamblarea prajiturii, cel mai simplu e sa intindeti foile direct pe hartie de copt. Pentru aceasta se taie doua coli de hartie la dimensiunea tavii, se intinde o foaie pe hartia de copt si se transfera hartia cu aluatul in tava. Pe foaie se presara o lingura de gris, care are rolul de a absorbi surplusul de suc lasat de mere. Se pune umplutura, peste umplutura de mere se presara o lingura de gris, apoi se pune a doua foaie tot cu ajutorul hartiei de copt.

Prajitura se inteapa din loc in loc cu o furculita, apoi se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la foc mic timp de aproximativ 45 minute. Dupa racire se pudreaza cu zahar vanilat si se taie in patrate. 

Incearca si Prajitura frageda cu branza si stafide, o alta varianta a acestei prajituri sau o Placinta frageda cu dovleac, o bunatate care se topeste in gura.

Pentru cei care prefera o prajitura pufoasa, va recomandam Prajitura pufoasa cu capsuni

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere - reteta delicioasa si usor de preparat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere