M-au luat emotiile cand am vazut iarasi pe masa branza de vaci si m-am pregatit sufleteste pentru alta tura de papanasi, dar pentru ca mama deja pregatise o prajitura cu prune a fost nevoie de o prajitura simpla si rapida cu branza:))
Deci de data aceasta am scapat repede si nu am mai facut papanasi cu branza adusa de tata si am incercat o noua reteta fantastica, pe care am vazut-o pe Bucataras.ro la Irina si pe care am ajustat-o putin pentru gusturile mele :).
Separam ouale si mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana cand aceastea se leaga. Adaugam frisca lichida si branza si mixam in continuare. Albusurile (la temperatura camerei) le mixam cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Apoi o adaugam peste amestecul de galbenusuri, amestecand cu miscari ample de jos in sus, apoi adaugam si esenta de vanilie. Continutul plicului il amestecam cu laptele si il adaugam peste amestecul de mai sus, urmand ca mai apoi sa adaugam si faina amestecand pana cand ingredientele s-au omogenizat.
Ungem tava pentru copt cu ulei si tapetam cu faina, turnam blatul si lasam la cuptor la foc mediu pentru aprox. 30 minute.
Dupa ce s-a racit, taiem blatul in patratele sau felii dreptunghiulare si ornam cu fructe de padure. O saptamana frumoasa va doresc!
1
Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2015/09/prajitura-cu-branza-dulce-de-vaci.html