Desert foitaj impletit cu umplutura de mere

de Razvan Constantinescu in Dulciuri, 29 Oct 2019 | 3096 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat si umplutura:
  • 1 aluat de foitaj (450 g)
  • 700 g mere curatate de coaja si seminte
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 baton de scortisoara
  • Pentru uns si presarat:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foitaj impletit cu umplutura de mere:

Se decongeleaza aluatul de foitaj.

Merele curatate de coaja si seminte se spala si se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se stropesc cu zeama de lamaie si se pun la fiert impreuna cu zaharul si cu un baton de scortisoara. Se tin la foc pana cand scade zeama lasata de mere, apoi se lasa sa se racoreasca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Aluatul se desface si se imparte in doua.

Pe marginile fiecarei parti se taie fasii late de 1 cm, lasand partea din mijloc netaiata. Se aseaza merele in mijlocul aluatului, iar fasiile de aluat se pun alternativ peste mere.

* Eu am facut o placinta cu impletitura simpla si una cu impletitura rasucita.

Se transfera placintele cu grija intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenusurile amestecate cu lapte si se presara zahar peste ele.

Se introduce tava la cuptor pana cand placintele sunt frumos rumenite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foitaj impletit cu umplutura de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

30.10.2019, 19:04

Cat de minunat este! Ce mult iubesc foietajele umplute, mai ales cu mere, branza si alte fructe!

lucy2002 1

30.10.2019, 21:00

Foarte bun!Și eu am făcut azi!

dantes 1

31.10.2019, 12:33

Bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu portocale, nuci si stafide