recunosc ca fructele astea exotice nu prea le folosesc...una la mana -. sunt destul de scumpe si doi la mana mi-ar parea rau sa arunc apoi, daca nu plac...totusi cateva am mai incercat, gen mango, papaya, avocado si inca ceva ciudat, de culoare galbuie, cu un sambure mare, coaja casanta, nu-mi amintesc cum se numeste...dintre toate mango mi-a ramas in minte, ca avea un parfum deosebit si o aroma intensa...zilele trecute am luat doua...una am papat-o cu sotul, dar cum la copii n-a avut trecere, am zis sa fac o inghetata cu ce-a ramas...
Am curatat fructul de coaja si l-am taiat de pe cotor...daca exista o modalitate anume de a curata mango, va rog sa-mi spuneti...eu m-am cam chinuit sa-i scot imensul sambure...
Bucatelele de mango le-am pus in blender si le-am facut pasta. Le-am lasat intr-o sita mai deasa sa se scurga surplusul de suc, ca sa nu faca prea multe ace de gheata.
Frisca am batut-o cam pe jumatate si un pic, cat sa fie asa ca o ciulama, apoi am amestecat-o cu iaurtul.
Peste mango am razuit putina nucsoara , am amestecat , apoi am turnat peste amestecul de frisca si iaurt, am omogenizat si am pus in caserola, am dat la congelator, amestecand in ea bine-bine din ora in ora de 4 ori, apoi am lasat la inghetat. Dupa inca 2 ore se poate servi.
Mi-a placut mult si cu siguranta mai fac!