Un deliciu.
Foi:
Crema:
Glazura:
Jeleul de zmeura:
Pentru foi amestecam intr-un vas uleiul, zaharul, laptele, oul si sarea. Adaugam si bicarbonatul. Amestecam bine si adaugam treptat faina cernutam, la final framantand usor compozitia. Mie mi-au intrat 450 g faina. Invelim aluatul in folie si introducem la rece pana pregatim crema.
Pentru crema amestecam intr-un vas amidonul cu zaharul si cateva linguri de lapte. Adaugam si restul de lapte si punem vasul pe foc, amestecand continuu pana se crema se ingroasa.
Luam vasul de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucati. Amestecam pana se topeste ciocolata. Adaugam apoi si untul bucati si amestecam pana incorporam tot untul. Lasam crema sa se raceasca.
Pentru jeleul de zmeura punem pe foc zmeura impreuna cu zaharul si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam si amidonul diluat cu putina apa si mai lasam sa fiarba cateva minute. Lasam jeleul sa se raceasca.
Urmeaza coptul foilor. Impartim aluatul in trei, intindem pe rand fiecare bucata de aluat si coacem trei foi.Eu am intins foaia direct pe hartia de copt.
Pentru asamblare asezam prima foaie coapta, un strat subtire de jeleu de zmeura, peste jeleu crema de lapte, apoi a doua foaie, din nou jeleu si apoi crema de lapte. Peste ultima foaie distribuim glazura de ciocolata alba, pentru care punem pe foc toate ingredientele si lasam pana se omogenizeaza.
Mie mi-a ramas jeleu si l0am folosit pentru a decora prajitura.
Lasam prajitura peste noapte, pentru a se inmuia foile.