Desert foi cu crema de lapte si jeleu de zmeura

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 31 Oct 2018 | 4418 vizualizari

 

Un deliciu.

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 1 ou
  • 10 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 10 linguri zahar
  • un praf de sare
  • un varf cutit bicarbonat
  • 450 g faina

Crema:

  • 1 l lapte
  • 5 linguri zahar
  • 100 g amidon
  • 150 g unt
  • 100 g ciocolata alba
  • vanilie

Glazura:

  • 200 g ciocolata alba
  • 20 g unt
  • 50 ml lapte

Jeleul de zmeura:

  • 500 g zmeura
  • 2 linguri amidon
  • 6-7 linguri zahar
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foi cu crema de lapte si jeleu de zmeura:

Pentru foi amestecam intr-un vas uleiul, zaharul, laptele, oul si sarea. Adaugam si bicarbonatul. Amestecam bine si adaugam treptat faina cernutam, la final framantand usor compozitia. Mie mi-au intrat 450 g faina. Invelim aluatul in folie si introducem la rece pana pregatim crema.

Pentru crema amestecam intr-un vas amidonul cu zaharul si cateva linguri de lapte. Adaugam si restul de lapte si punem vasul pe foc, amestecand continuu pana se crema se ingroasa.

Luam vasul de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucati. Amestecam pana se topeste ciocolata. Adaugam apoi si untul bucati si amestecam pana incorporam tot untul. Lasam crema sa se raceasca.

Pentru jeleul de zmeura punem pe foc zmeura impreuna cu zaharul si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam si amidonul diluat cu putina apa si mai lasam sa fiarba cateva minute. Lasam jeleul sa se raceasca.

Urmeaza coptul foilor. Impartim aluatul in trei, intindem pe rand fiecare bucata de aluat si coacem trei foi.Eu am intins foaia direct pe hartia de copt.

Pentru asamblare asezam prima foaie coapta, un strat subtire de jeleu de zmeura, peste jeleu crema de lapte, apoi a doua foaie, din nou jeleu si apoi crema de lapte. Peste ultima foaie distribuim glazura de ciocolata alba, pentru care punem pe foc toate ingredientele si lasam pana se omogenizeaza.

Mie mi-a ramas jeleu si l0am folosit pentru a decora prajitura.

Lasam prajitura peste noapte, pentru a se inmuia foile.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foi cu crema de lapte si jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cookies