Am gasit reteta plimbandu-ma pe internet :) sunt nemaipomenite :D
+ (1 galbenus+1 lgt lapte) pentru uns + mac pentru decor
Cuptorul se preincalzeste la 180C. Tapetam o tava cat mai mare.
Drojdia se moaie in laptele caldut cu putin zahar, apoi se amesteca impreuna cu uleiul, ouale si coaja de lamaie. Faina, sarea si restul de zahar se amesteca bine si apoi se incorporeaza ingredientele lichide. Se framanta bine aluatul si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura, se amesteca bine ingredientele avand grija sa nu fie lichida deloc la final, pentru ca daca nu o sa curga la copt.
Aluatul obtinut se intinde pe o suprafata acoperita cu putina faina si se taie in bucatele de cca 50gr (deja la 60-70gr ies crizanteme uriase :P). Fiecare bucata de aluat se intinde intr-o forma rotunda de cca 0,5cm grosime, se aseaza in mijloc o lingurita buna de umplutura, se impacheteaza ca un saculet (presand cu grija marginile sa nu poata iesi umplutura), se intoarce cu capul in jos si se apasa usor.
Cu o foarfeca taiem petalele crizantemelor si le rotim 45 de grade astfel incat o taietura sa ajunga in sus, alta in jos.
Le mai lasam putin la crescut, apoi le ungem cu amestecul de galbenus si lapte si presaram mac in mijloc.
Crizantemele se tin in cuptor pana cand se rumenesc bine. Se scot din tava si se racesc pe alt platou.