Cotlet Santana

de Sidy in Porc, 29 Sep 2012 | 3401 vizualizari

 

Carnea macra, rumenita cu vin alb, condimentata cu piper rosu intr-o simfonie pasionala a gusturilor...asta ai putea spune despre cotletul Santana...

 

INGREDIENTE

  • 1kg cotlet de porc
  • 30 g capere
  • 100 ml vin alb
  • 50 ml ulei
  • 1 lime
  • 5 g piper rosu boabe
  • sare
  • boia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet Santana:

Cotletul de porc se feliaza cam de un cm grosime, se taie jos partea alba cu grasimea.Feliile obtinute le batem pe rand ,ca pe snitele ,dar nu foarte tare, pentru ca daca sunt prea subtiri, se usuca la prajire.

Batem feliile puse ,pe rind, intr-o punga de plastic astefel ca nu vom face murdarie in jurul nostru si bucatile de cotlet nu se vor rupe.

Dupa ce am batut cotletele , le condimentam si apoi le prajim pe un gratar non aderent.Eu l-am folosit pe cel de la Delimano de care nu se lipeste absolut nimic.

Rumenim bucatile de cotlet pe ambele parti.

Dupa ce sunt rumenite , adaugam caperele spalate si boabele de piper rosu( eu am avut doar piper mozaic asa ca am pus si niste cubulete mici de ardei kapia copti).

Stingem cotletele cu vinul si le lasam sa dea in clocot.Daca vi se pare ca sosul este prea putin mai puteti adauga vin.

Aproape de final adaugam si feliile de lime.

Am servit cotletul Santana alaturi de un piure de cartofi si o salata de ardei copti.

Cotletul l-am ornat cu feliute de lime, capere, boabe de piper si sosul din tigaie pus deasupra....

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet Santana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura mixta de porc la cuptor