Cotlet de porc cu bacon, salvie, fasii de legume si rondele de cartofi

de nico15 in Porc, 16 Noi 2012 | 4521 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati cotlet de porc
  • 4 felii de bacon
  • 4 frunze de salvie
  • Faina
  • Ulei, unt
  • 70 ml vin alb
  • Sare, piper
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 fir de praz
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu bacon, salvie, fasii de legume si rondele de cartofi:

Aplatizam putin cotletul, ungem cu putin ulei, saram si piperam dupa care, punem feliile de bacon si  frunzele de salvie pe care le prindem cu scobitori, se procedeaza la fel pentru ambele bucati de carne. Dupa care dam prin faina doar pe partea unde nu avem bacon si punem la prajit intr-o tigaie in care am pus in avans unt si ulei. Prajim pe ambele parti si cand sunt aproape gata adaugam vinul alb si lasam sa scada. Dupa care scoatem carnea si o lasam in asteptare. Observam sa fie sosul legat daca mai trebuie mai lasam sa fiarba putin, saram si piperam.

Ne apucam de garnitura, cartofii au fost pusi la fiert iar cand sunt 80% facuti se iau de pe foc, se curata si se lasa sa se raceasca, dupa care taiem felii si vom trage la tigaie cartofii cu rozmarin si un praf de boia. Separat vom fierbe morcovi si prazul dupa ce sunt fierte doar cateva minute se trag si ele la tigaie si se va adauga un praf de curry.

Aranjam farfuria ca in imaginile alaturate, adaugam dressingul si pentru design punem si germeni de soia.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu bacon, salvie, fasii de legume si rondele de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi