Aluat:
Umplutura:
Pentru uns:
Branza telemea se trece pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se amesteca cu 1 lingura de iaurt si 1 cutie de 200gr. branza picanta.
Drojdia se zdrobeste intr-un castron, adaugam sare si zahar,amestecam sa devina lichida,punem apa calduta si semintele de in si mac.
Faina proaspat cernuta se adauga peste amestecul obtinut, la final adaugam ulei si framantam aluatul pe care-l vom lasa pentru cel putin 30 minute acoperit,la dospit, in loc ferit de curenti.
Preincalzim cuptorul la 170 grade.
Rupem cate o bucata de aluat de marimea unei mingi de tenis, o intindem pe masa de lucru infainata, impartim aluatul in 8 cu ajutorul unui pinten.
La baza fiecarei bucati obtinute punem cate olingura de amestec de branza, apoi rulam cornuletele si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Ungem cornuletele cu ou batut cu lapte, presaram seminte de in,apoi dam tava la copt pentru 30 minute (coacere cu ventilatie).
Scoatem cornuletele pufoase si rumene din cuptor, le lasam la racorit si servim.
Pofta buna!