Am fost duminica la un restaurant cu specific mexican si mi s-a deschis apetitul pentru retete mexicane:D Am inceput usor cu o simpla quesadilla, dar tare buna, de trei zile tot fac la ele si nu m-am plictisit. Pot varia umplutura si sosurile si le fac foarte rapid.
Pentru sos se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat, uleiul si mararul tocat. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Se incalzeste bine o tigaie - daca e teflonata nu e nevoie de ulei - si se pune o lipie la prajit, intorcand-o de pe o parte pe alta pana se rumeneste putin si face basicute.
Se aseaza un strat generos de cascaval pe lipie si se lasa putin sa se topeasca, apoi se pun peste ele felii de rosii, ceapa verde si ardei iute, daca va place picanta.
Cu ajutorul unei palete se pliaza lipia in doua, se ia tigaie de pe foc si se mai lasa cateva minute sa se imprieteneasca ingredientele, apoi se scoate pe o farfurie, se taie triunghiuri si se serveste cu sos. Se procedeaza la fel cu a doua lipie.
Pofta buna!
1
la umplutura puteti adauga: felii de ciuperci, masline feliate, avocado etc.
2
daca aveti resturi de friptura, carnita ramasa de la gratar, sunt perfecte pentru a completa vegetalele din quesadilla