Quesadilla

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 7 Ian 2015 | 8722 vizualizari

 

Am fost duminica la un restaurant cu specific mexican si mi s-a deschis apetitul pentru retete mexicane:D Am inceput usor cu o simpla quesadilla, dar tare buna, de trei zile tot fac la ele si nu m-am plictisit. Pot varia umplutura si sosurile si le fac foarte rapid.

 

INGREDIENTE

  • 2 lipii - tortillas
  • 200 g cascaval ras
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 ardei mic chilli - optional
  • 6-8 rosii cherry
  • Ptr. sos:
  • 150 g iaurt gras
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura marar tocat
  • sare, piper macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quesadilla:

Pentru sos se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat, uleiul si mararul tocat. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Se incalzeste bine o tigaie - daca e teflonata nu e nevoie de ulei - si se pune o lipie la prajit, intorcand-o de pe o parte pe alta pana se rumeneste putin si face basicute.

Se aseaza un strat generos de cascaval pe lipie si se lasa putin sa se topeasca, apoi se pun peste ele felii de rosii, ceapa verde si ardei iute, daca va place picanta.

Cu ajutorul unei palete se pliaza lipia in doua, se ia tigaie de pe foc si se mai lasa cateva minute sa se imprieteneasca ingredientele, apoi se scoate pe o farfurie, se taie triunghiuri si se serveste cu sos. Se procedeaza la fel cu a doua lipie.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

la umplutura puteti adauga: felii de ciuperci, masline feliate, avocado etc.

2

daca aveti resturi de friptura, carnita ramasa de la gratar, sunt perfecte pentru a completa vegetalele din quesadilla

Daca ti-a placut reteta noastra "Quesadilla" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Quesadilla cu sunca si ciuperci