Un aperitiv special, gustos și aspectuos, care se face foarte repede și ușor cu aluat de foietaj din comerț.
Feliile de șuncă se taie în bucățele mici, iar cașcavalul se răzuie fin.
Se prepară sosul pentru pizza din: suc de roșii, zahăr, piper, sare, busuioc și oregano. Se amestecă bine, până se dizolvă zahărul și sarea.
Din pachetul de foietaj se ia doar o jumătate (cealaltă se pune în congelator) se decongelează și se împarte în două părți. Din fiecare bucată se întinde cu sucitorul câte o foaie rotundă de 1,5-2 milimetri grosime, iar cu diametrul de maxim 20 cm.
Se taie foaia de aluat ca tortul și pe marginea exterioară a fiecărei felii se pune căte o bucățică de șuncă și apoi cașcaval răzuit. Se rulează spre interior, ca la cornulețele dulci. (a se vedea pozele atașate!)
Într-o tavă se pune hârtie de copt, iar pe ea se pun cornulețele, la o oarecare distanță unele de altele, pentru că mai cresc puțin în cuptor.
Se ung cornulețele cu un ou bătut bine.
Se dă tava la foc iute, în cuptorul încins în prealabil.
Când cornulețele s-au rumenit, se oprește focul și se scoate tava din cuptor.
Cornulețele sunt bune atât calde, cât și reci. Pot fi reîncălzite la cuptorul cu microunde.
1
Întindeți bine foaia de aluat, ca să se subțieze. În acest fel, cornulețele nu vor rămâne crude la interior.
2
Foaia de aluat nu trebuie să aibă diametrul mai mare de 20 cm, pentru că în acest caz, va trebui să rulați mai mult cornulețele și există riscul să rămână crude în interior.
3
Felile de șuncă trebuie să fie subțiri, ca să puteți rula ușor aluatul.