Ciulama de pui

de nico15 in Pui, 5 Noi 2010 | 5855 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 -3 pulpe de pui
  • 1 l supa(pui si legume)
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 1- 2 morcovi
  • faina
  • sare, piper
  • wasabi pentru dessign
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui:

Legumele se curata se spala si se pun la fiert se taie in bucati mai mari, deoarece ne trebuie decat supa de la ele nu si legumele, pulpele se parlesc, se spala si se pun la fiert, pentru inceput ar fi bine cam 15 minute sa fiarba separat, deoarece trebuie sa spumuim, de abia dupa ce am spumuit de doua-trei ori si este supa limpede, se poate pune peste legume cu tot cu pulpe. Se lasa sa fiarba pana legumele sa se-nmoaie si sa isi lase toate substantele nutritive si binenteles pulpele de pui trebuie sa fie bine fierte. Dupa care legumele fierte nu ne mai trebuiesc, se strecoare si se pastreaza decat supa.

Se trece la pregatirea ciulamalei, in functie de cate portii facem atatea linguri de faina se pune dupa cum urmeaza, se pune intr-o cratita ulei si se pune prima lingura de faina se amesteca si se adauga 1 polonic de supa se amesteca repejor sa nu se faca cocoloase, dupa care se adauga urmatoarea lingura de faina si se procedeaza la fel pana cand facem numarul de portii pe care le dorim, cand ciulamaua s-a legat si are suficienta zeama se pot adauga si bucatile de carne de pui si se mai lasa sa fiarba un pic. Se serveste calduta, se sareaza si pipereaza dupa gustul fiecaruia.

Dessign: cateva picaturi de wasabi

TIPS-URI

1

Amestecati cat se poate de repede si energic sa nu se arda faina, atentie sporita

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

mihaelar63 1

05.11.2010, 23:25

daca ai fi fost putin mai ,,silitoare '' si prelungeai ciulamaua pe stanga , iti iesea conturul Romaniei

nico15 1

07.11.2010, 07:53

Mihaela chiar nu am realizat, multumesc ca mi-ai dat acest sfat data viitoare voi incerca, nu stiu daca iese dar o sa incerc

vanilla 1

09.11.2010, 16:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui