Ciorba radauteana

de MIUTA in Ciorbe, 7 Dec 2010 | 12106 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 buc.piept de pui cu os si piele
  • o ceapa
  • 2 morcovi
  • o jumatate gogosar
  • 3 galbenusuri
  • radacina patrunjel,telina,pastranac
  • 300 g smantana
  • ulei
  • sare,piper
  • 3 cuburi maggi cu gust de pui
  • suc de la o lamaie
  • 4-5 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Se pune intr-o cratita la fiert pieptul de pui,o jumatate de ceapa,zarzavaturile,gogosarul si un morcov.Se condimenteaza cu sare si se lasa sa fiarba la foc mic.Cand pieptul de pui e aproape fiert se pune usturoilul zdrobit.Se mai lasa la fiert 5 minute.Apoi se strecoara iar zeama obtinuta se toarna intr-o cratita unde am calit in ulei un morcov dat pe razatoarea mica si cealalta jumatate de ceapa tocata fin.Se mai pune cuburile de pui si se lasa sa fiarba 5 minute.Se adauga sucul de lamaie.Intr-un vas se pune smantana si galbenusurile si adaugam treptat supa fierbinte pana devine fierbine aceasta compozitie.Se toarna in ciorba.Separat pieptul de pui il curatam de piele si il scoatem de pe os.Il taiem bucati si il adaugam in ciorba.Se mai lasa la fiert compozitia cateva clocote apoi se opreste.Se serveste cu ardei iute in otet sau picarela.

TIPS-URI

1

Eu nu am folosit zarzavaturile de la ciorba.Cand am mai mult timp,fierb separat 2 cartofi si 2 morcovi.  Cu zarzavaturile din ciorba,cativa castraveti murati taiati,cartofii si morcovii fierti le amestec cu moioneza si fac  o salata gustoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare