E prima oara cand am facut aceasta ciorba si cu siguranta o sa o repet. E delicioasa. Maine am musafiri la masa .De-abia astept si parerea lor.
Ceapa si morcovii se curata, se spala si se toaca marunt, respectiv se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pun la calit in ulei si apoi se adauga cam 2 l de apa. Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand sunt gata se adauga ciupercile spalate si taiate fasii subtiri impreuna cu gogosarul murat taiat si el fasii. Se mai adauga apa si cuburi concentrate si se fierbe totul cam 30 de minute tot la foc mic.
Se prepara un amestec de galbenusuri frecate cu putina sare si in care s-au pus smantana , iaurtul si 4 linguri cu otet. Se amesteca foarte bine si apoi se pune putin cate putin din zeama care fierbe ca sa se aduca totul la aceeasi temperatura, evitand astfel ca sa se branzeasca si sa aibe un aspect neplacut.
Se mai gusta de sare si daca mai e nevoie se mai adauga. Se serveste fierbinte cu mujdei si pentru cine mai doreste smantana si iaurt extra.