Ciorba de purcel

de oanapl in Ciorbe, 25 Oct 2017 | 10351 vizualizari

 

Vă invit la o ciorbă delicioasă de purcel cu legume multe!

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne de porc
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1 țelină mică
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 1 păstârnac
  • 1 dovlecel mic
  • 8 cartofi medii
  • 1 roșie
  • sare
  • piper
  • 2 linguri bulion
  • leustean verde
  • pătrunjel verde
  • Borș de putină
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de purcel:

Speli carnea, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă. Când începe să fiarbă, îndepărtezi bine spuma.

Cureți toate legumele și le speli bine.
Ceapa, roșia, dovlecelul și ardeiul le toci cubulețe mici, iar morcovul îl dai pe răzătoarea mică și lei pui la fiert în oală, după ce carnea a fiert o oră.
Pui țelina, păstârnacul și pătrunjelul intregi (sau le tai cuburi) si adaugi o lingură de sare. Cureți și speli cartofii, apoi îi tai cubulețe și îi adaugi peste legume.
Adaugi o lingură de sare, pui capacul și lași să fiarbă la foc mic până când carnea și legumele sunt fierte. Adaugi bulionul, completezi cu apă, condimentezi cu sare și piper după gust și mai lași să clocotească.
Înainte cu 5 minute ca ciorba să fie gata adaugi borș după gust, iar la sfârșit pui verdeața tocată mărunt. O servești cu smântână.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de purcel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

27.12.2017, 11:25

tina58 1

27.12.2017, 17:32

Deaga mea nu te supara pe mine ca nu te laud cum face majoritatea celor care care ti-au citit reteta, dar eu sunt scorpion si cand am ceva de spus spun pentru ca, asa cum zice si zodia mea, am dreptate. Tu zici ca aici ai o ciorba cu carne de porc dar dupa ingrediente eu as zice ca ai o ciorba de cartofi cu carne de porc! Daca ai ciorba de carne de porc de ce pui 8 cartofi dar numai o amarata de ceapa? Uite ce e, nimeni nu se naste invatat, nici eu n-am stiut foarte multe lucruri in ale gatitului si am incercat la viata mea tot felul de retete si de combinatii dar acum am 59 de ani si toti nazurosii ca-mi vin la masa spun ca ciorba asa buna ca la mine n-au mancat niciodata. Draga, cand faci o ciorba de carne nu ai nevoie de toate radacinoasele alea, nu-ti trebuie decat ceapa(dar 2-3 mai maricele nu una singura caci ceapa da gust mancarii nu pastarnacul sau radacina de patrunjel), 1-2 morcovi(depinde cat de mari sunt), 1-2 ardei grasi, 1-2 cartofi(2 mai mici sau 1 mare), 2-3 rosii sau rosii in bulion(nu bulion sau pasta de tomate, astea sunt bune pentru mancarurile cu sos), o mana de fidea, o leg. de leustean si o cana de bors sau zeama de varza(nu mai mult pentru ca va fi prea acra si nu mai simti gustul ciorbei) si daca nu ai "greturi" poti pune si 1-2 lingurite(nu linguri) de vegeta dar asta numai daca vrei caci iese la fel de buna si fara(eu am incercat si cu si fara). Incearca odata sa faci ciorba asta si cum ti-am zis eu si sa-mi spui cum e! Succes!

oanapl 1

27.12.2017, 22:38

Vă mulțumesc pentru sfaturi dna Tina. Eu nu spun că așa se face ciorba cu carne, ci doar că așa o fac eu pentru că le place membrilor familiei mele. O să încerc și rețeta dvs.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba moldoveneasca de perisoare, cu legume proaspete