Ciorba de pui a la grec

de Anett in Ciorbe, 16 Iun 2016 | 9075 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 bucatica telina sau 1 legatura frunza de telina
  • 100 gr orez
  • zeama unei jumatate lamai
  • 3 galbenusuri
  • 1 legatura patrunjel
  • 300 gr smantana
  • sare si piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

Curatam carnea de pui, taiem in bucatele si punem intr-o oala. Adaugam apa si ceapa curatata  lasata intreg. Asezonam dupa gust si punem la fiert.

Intre timp curatam legumele si dam pe razatoare pe gaura mare. Legumele introducem in oala. Lasam sa fiarba pe foc mic timp de 30 de minute acoperita partial.

Cand carnea de piept e gata scoatem ceapa si adaugam orezul.

Intre timp adaugam la galbenusuri smantana si zeama de lamai. Amestecam bine. Cand orezul este fiert luam cate putin din supa si adaugam treptat la smantana. Amestecam continuu iar dupa cateva polonice adaugam in supa.

Fierbem cateva minute si adaugam patrunjel tocat. 

TIPS-URI

1

Supa va avea un gust mai bun daca folosim si tacam de pui

2

Daca simtim nevoia mai putem adauga zeama de lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]