E delicioasă, cred ca am sa mai fac curând, mai ales că ne place acrisoara.
Am făcut ciorba cu aripi de pui, pentru că mie îmi place să pun carne cu oase in ciorbă.
Aripile de pui le-am tăiat în 2 pe la îmbinare și le-am pus la fiert in circa 3 litri de apă cu sare si boabe de piper. Am luat spuma de deasupra când a început să fiarbă.
Am tăiat ceapa și zarzavatul cubulete, dar am lăsat jumătate de morcov ptr mai târziu. Când carnea a fiert vreo jumătate de oră, am adăugat legumele și foile de dafin și am mai lăsat să fiarbă 10-15 minute.
Jumătatea de morcov am dat-o pe răzătoarea mică și am călit-o puțin în ulei cât să lase culoare. Apoi am adăugat totul la ciorbă împreună cu orezul spălat.
După ce a fiert și orezul, am stins focul și am adăugat smântâna amestecată cu galbenușurile și zeama de lămâie, după ce le-am amestecat și cu putina ciorba fierbinte. Verdeața tocată se pune în ultimele 5 minute în care fierbe ciorba sau cand o servim, cum preferă fiecare.
Poftă bună!
1
Eu am mai adăugat un mic ardei întreg la fiert pentru aroma, pe care ulterior l-am scos din ciorbă.