Ciorba de pui a la grec

de Tabita _ in Ciorbe, 7 Mar 2013 | 6418 vizualizari

 

O ciorba consistenta si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (am pus pieptul de pui)
  • 1 ceapa
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/4 telina mica
  • 100 g orez
  • 200 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • zeama de lamaie
  • sare
  • delikat
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

Am pus carnea la fiert impreuna cu ceapa intreaga.

Am adaugat telina si radacina de patrunjel date pe razartoare.

Am pus sare si delikat.

Am fiert bine carnea, am scos ceapa.

Am desfacut carnea de pe oase si am taiat-o bucatele.

Am adaugat morcovii dati pe razatoare si orezul.

Am lasat sa fiarba impreuna pana cand s-au fiert morcovii si orezul.

Intre timp am frecat galbenusurile, le-am amestecat cu laptele.

Am luat oala de pe foc si am pus cateva linguri din oala peste galbenusuri si lapte pana ajunge la temperatura ciorbei ca sa nu se imprastie in ciorba amestecul si am turnat in ciorba.

Am repus oala pe foc. Am acrit ciorba cu zeama de lamaie.

Am presarat patrunjelul inainte de servire.

Pofta buna!  

 

TIPS-URI

1

Se pune doar putina zeama de lamaie. Daca va place mai acra puneti toata zeama de la o lamaie.

2

Se poate adauga si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec