Va dau reteta mea de ciorba de perisoare, nu este intocmai cea traditionala ca am adaptat-o sa fie pe placul nostru.
Preparare : se taie cubulete medii bucatile de carne, eu am pus porc de data aceasta. Prefer sa pun si carne pentru ca da un plus de gust si asta este varianta in care conving familia sa manance aceasta ciorba .
Eu fierb carnea si morcovii, ceapa, telina , pastranacul si patrunjelul in oala sub presiune, se prepara mai repede si are un gust mai bun fiert asa. Deci pun legumele si carnea, cu putin delikat de legume( sua legume deshidratate maruntite) , 2 foi de dafin , sare si piper la fiert si le las sa fiarba 30 de minute de cand a inceput sa iasa aburul. Intre timp prepar perisoarele din 3-400 grame carne tocata, un ou intre, 50 grame orez, putin delikat de legume, cateva verdeturi taiate marunt, sare si piper dupa gust. Dupa ce le omogenizez daca este prea moale compozitia adaug putin pesmet si le las asa pentru 30 de minute la frigider sa se patrunda aromele .
Dupa 30 de minute de fiert carnea si legumele, deschid oala si strecor ciorba in alt vas. Pun inapoi bucatile de carne, dau un morcov pe razatoare, fac cu blenderul si pun inapoi 2 cepe, o bucata telina, patrunjel radacina , toate acestea dau un plus de gust si consistenta ciorbei. Fac tot cu blenderul si rosiile decojite si le pun in ciorba pe care o pun din nou la fiert. Cand clocoteste adaug frunzele de dafin, cartofii si fasolea tocata marunt .
Imediat dupa adaug perisoarele modelate cu mana uda in bule mici, si puse in oala cu o spatula mare. Las sa fiarba acoperit si la foc mic timp de 15 minute timp in care sunt fierte si perisoarele si cartofii si fasolea. La final de acreste dupa gust si se mai adauga verdeturi maruntite, in functie de preferinte.