Daca tot mi-au adus de la tara cateva pastai am zis sa pregatesc si o ciorbita cu multe rosii si legume proaspete.Va invit la o portie!
Curatam pastaile la capete, le spalam iar apoi le taiem in doua, in trei, depinde cat sunt de mari (de preferabil sa fie mai mici pentru ca sunt mai proaspete). Rosiile le decojim si le facem cubulete. Ceapa o curatam si o tocam. Morcovul il radem de coaja, apoi il taiem cubulete. Curatam pastarnacul si il taiem ca pe morcov. Ardeiul galben si kapia il curatam de seminte si il taiem patratele mici.
Intr-o oala punem uleiul la incins. Adaugam ceapa si rosiile si le lasam 2-3 minute la inabusit, apoi punem si morcovul tot 2-3 minute. Punem cam 5-6 litri de apa si lasam pana da in clocot, apoi punem pastaile, pastarnacul, ardeiul galben si kapia. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba. Cand pastaile si celelalte legume sunt fierte suficient, dam gust ciobitei cu sare si piper. Punem si borsul si lasam sa mai dea doar cateva clocote. Inchidem aragazul, iar deasupra ciorbei punem patrunjel verde tocat. Punem capacul inca 5 minute pentru a lua ciorba aroma de verdeata
Se poate servi rece, calda, cu smantana, ardei iute !!!